Attraktion är ömsesidig – den vi gillar – gillar oss!

Attraktion är ett spännande område. Jag har forskat mycket kring vilka mekanismer som ligger bakom varför vi tycker om en annan människa och vice versa – inte gillar någon. Likhet, kroppsspråk, värderingar och mycket annat som styr. Intressant är att attraktion är ömsesidig. När man trivs med en annan människor och tycker om honom eller henne kan man vara övertygad om att han eller hon känner det samma för oss. För vårt eget välbefinnande och för vår självkänsla är det klokt att umgås med människor som tycker om oss och som vill oss väl. Då mår vi bra. Om man tänker – ska jag behöva träffa ”dom” till helgen så var säker på att ”dom” känner precis detsamma och alls inte har lust att ses – så klokast att avstå från sådana möten.

IMG_4898 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s