Kaos skapar kreativitet

Det finns en hel del forskning som ger stöd för att kaos skapar kreativitet. Själv har jag inte något som helst behov av ordning och reda. De som hade sett mitt skrivbord har svårt att tro att det är här jag skriver forskningsrapporter, böcker och mycket annat. Lätt kaos med andra ord och det gör mig kreativ! Får mig att tänka på den välkände norske forskaren – Moxness teorier – om psyko- och sociobeteende. Den som är trygg inombords gillar kaos och oordning, möta nya människor, utmaningar – tycker inte om rutiner eller regler. En person med mycket oro inombords vill i stället ha rutiner, äta vid en viss tidpunkt, regler som man följer, ordning i det yttre helt enkelt. Inget är bättre eller sämre – tvärtom berikar olikheter. På en arbetsplats framträder ofta skillnaderna och som chef är det viktigt att kunna individualisera t ex ett utvecklingssamtal.

Att få se och resa till helt nya platser – testa och prova – utan reseledare eller andra som organiserar ens resa – upplever jag som väldigt berikande. Glad att ha fått bli en av resemagasinet Vagabonds bloggare – ”om inre och yttre resor” – och kommer länka till Vagabondinlägg här.

http://www.vagabond.se/bloggar/jorden_runt/20141116/australien-oslagbara-naturscener

 

PICT1477

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s