Vikten av att kunna leda sig själv!

Under många år har jag forskat kring ledarskap, skrivit böcker och jobbat med ledarutveckling. En viktig erfarenhet och lärdom är – om du inte kan leda dig själv kan du heller inte leda andra. Gäller alla, inte bara chefer. Kunskap om styrkor och svagheter utgör grunden. Saknas den kunskapen är det svårt, ja till och med omöjligt att leda sig själv och det egna jaget. Kan man inte leda sig själv finns det risk att andra styr en. Redan i barndomen syns att barn med god självkänsla inte låter sig ledas. Barn med svagare självkänsla blir däremot styrda, ikläder sig offerrollen som sedan många gånger följer dem genom livet. Bästa sättet att leda sig själv är att arbeta med den egna utvecklingen, lära känna sitt innersta och att ta befäl över sig själv och sitt liv.

 

IMG_5595

2 reaktioner till “Vikten av att kunna leda sig själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s