Syns förälskelse?

Kan man se om någon är förälskad? Ja, definitivt kan ett tränat öga se och läsa av förälskelse. I boken Attraktion & Kemi frågade jag ungdomar om man kan se när någon är förälskad? Absolut, blev svaret. De som är kära kan inte ta ögonen från varandra även om de försöker. Det tror själva inte att det syns, men det gör det!

Säkra tecken på förälskelse är just ögonkontakt. Normalt ser vi varandra i ögonen ca 4 sekunder, vid förälskelse ”fastnar blicken” och i upp till 10 sekunder ser vi varandra i ögonen. Ögonen blir blanka, pupillerna vidgas och vi börjar blinka. Allt detta styrs av autonoma nervsystemet så vi kan inte hindra dessa tecken även om vi skulle vilja det! Kombinerat med ett leende så kan man definitivt inte ta miste!

Förgätmigej får symbolisera förälskelsen!

 

IMG_5455

 

6 reaktioner till “Syns förälskelse?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s