Att aldrig ge upp!

Har fått förmånen att träffa flera som levde i Sydafrika under apartheid. Skakande livsöden träder fram, men samtidigt finns en gnista och en kraft som är enorm! Jag tänker på professorn, 82 år gammal, fortfarande aktiv som läkare varje dag.  Hans uppväxt var i ett av de ”reservat” som de svarta levde i. Han var en toppstudent och lyckades få stipendium till den bästa läkarutbildningen i Sydafrika. I dag berömd hjärtläkare. Ödmjuk och lågmäld med en fantastisk berättarförmåga.

En annan berättade också om sin uppväxt i ett ”reservat” med en mamma som var änka med fyra små barn. Alla barnen tog en akademisk examen och är i dag mycket framgångsrika.

Vilken kraft och styrka de utstrålar. Att aldrig ge upp. Bestämma sig för att lyckas. Det ska gå! Så glad jag fått förmånen att möta dessa människor. Berikar och utvecklar alldeles otroligt!

 

IMG_4433

4 reaktioner till “Att aldrig ge upp!

  1. Uppskattar enormt mycket att du så generöst delar med dig av dina tankar och upplevelser i samband med resan till Sydafrika. Vi behöver nog alla se oss om emellanåt. Det är lätt att fastna i gnäll och ältande kring små saker. Vi har så otroligt mycket att vara tacksamma över. Dina inlägg ger perspektiv! Tack!

    Gilla

  2. Tack Elisabeth – roligt att du uppskattar inläggen – jaq lite eftertänksamhet och ödmjukhet skadar inte – viktig att påminna sig om det lite då och då!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s