Eldsjälar

Eldsjälar är fascinerande. De som, inom olika områden, driver utvecklingen framåt. Människor i ständig rörelse, alltid på väg. De finns inom forskningen – den engagerade forskaren som viger sitt liv för göra nya upptäckter. Det kan vara entreprenören. Någon som brinner för konst och kultur.

Själv fascineras jag av de eldsjälar som lämnar den trygga vardagen och bidrar med sitt engagemang i andra delar av vår värld. Jag känner några sådana.

En är Asta. Vi möttes på Vilnius flygplats en sen och snöig natt för några år sedan. Jag var i Litauen för ett internationellt FoU projekt och Asta var vår värd. Mitt flyg landade inte förrän vid midnatt, men Asta mötte mig och vi körde tillsammans under två timmar i snökaos till Kaunas där vi bland annat skulle besöka Astas klinik. Vi klickade och har sedan dess varit goda vänner.

I Kaunas har Asta lyckats bygga upp en poliklinik där patienterna är i centrum på ett sätt som jag sällan skådat. Med små medel och enkla lokaler. Jag är mer än tacksam över det varma mottagandet vi fick och allt vi lärde, inte minst när det gäller bemötande av patienter!

Här är vi på ett mysigt värdshus i iskall vinter utanför Kaunas.

 

DSC00316

Numera bidrar Asta med sin kunskap som läkare och sitt stora engagemang i Rwanda och av alla de foton jag fick i går valde jag att förmedla detta!

 

 

 

photo 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s