Du är regissören till filmen om ditt liv – ingen annan

På många sätt kan man likna livet vid en film. Jag menar så klart inte att livet är en film – det är i allra högsta grad verklighet. Det finns naturligtvis många yttre faktorer som påverkar människors liv. Fattigdom, krig och sjukdomar är några.

Trots detta har var och en ett stort ansvar för det egna livet. Vi kan påverka och styra mer än vi kanske anar. Det gäller att lita på sin förmåga och ta ansvar för det egna livet. Vem ska annars göra det?

Jag har ansvar för mitt eget liv. Det gäller att använda vår tid och vårt liv på allra bästa sätt. Vem är skådespelare i filmen om ditt liv? Du själv, eller hur, ingen annan. Vem är regissör i filmen om ditt liv? Mamma, pappa, mannen, frun, chefen eller?? Är det kanske du själv som måste regissera filmen om ditt eget liv? Så är det. Ingen annan gör det!

Så se till att filmen om ditt liv blir den bästa film som någonsin skapats och den som vinner flest Oscars för dig så du får ett bra liv.

I denna TEDx film kan du höra en del kring hur jag tänker kring detta och vad som ligger bakom framgång!

 

http://vimeo.com/21772230

 

I den nya boken Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång? Här kan du läsa mycket mer om detta! Hur man tar kontroll över sitt eget liv och skapar det bästa av det! Boken kommer första veckan i oktober i bokhandeln, på Adlibris, Bokus och kan också beställas via min hemsida:

 

 

http://www.tollgerdt.se/tollgerdt-forlag/duktig-flicka.html

4 reaktioner till “Du är regissören till filmen om ditt liv – ingen annan

  1. Håller med och tror att vi har mer kraft och förmåga att påverka oss själva och andra än vi förstår och tror. Tycker det är viktigt att få vara även i känslan av att det är trögt, att inte vara är nöjd, inte känna sig sedd etc. Jag ser det som en förutsättning för att ta sig fram (regissera om man så vill) i livet mellan toppar och dalar. Skadar inte att klättra upp och ned och se sig omkring lite på vägen, bildligt talat 🙂

    Gilla

  2. Visst är det så. Om inte jag tar ansvar vem ska då göra det? Jag provade att leva så i mitt tidigare liv. Det var inte hållbart. Så glad när jag finner flera som tänker så här. Härlig hemsida/Blogg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s