Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång?

Har ni träffat henne – den duktiga flickan? Kanske några av er själva är en sådan duktig flicka? Är det bra eller dåligt?

Ibland tänker jag att det har skrivits spaltmetrar om självkänsla, inte minst alla hurtfriska självhjälps böcker som översvämmat våra bokdiskar de senaste åren. Ändå har jag gett mig på att göra nya studier kring just självkänsla, kopplat till framgång och duktighet.

Varför? Jag har jobbat otroligt mycket med människor, alltifrån toppchefer i olika verksamheter till unga studenter, men också mött en massa ”vanliga” människor. Alla möten har gjort mig mer och mer övertygad om att självkänsla är grunden, inte bara för framgång i mer allmän mening, utan framförallt för att nå framgång med sitt eget liv. Vad är då framgång? Jo, att känna sig tillfreds, trygg, i balans och att uppleva kontroll över sitt eget liv.

I möten med människor har jag samtidigt förstått att många brister i tilltron till sig själva. Kan jag? Vågar jag? Tycker någon om mig? Vem ska prata med mig på den festen? Är jag en bluff? Många var också de, företrädesvis kvinnor, som under författarkvällar och boksigneringar sa, kan du inte göra en studie om oss, alla duktiga kvinnor?

Snart ligger Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång på bokdiskarna, Adlibris och på Bokus . Kan också beställas via min hemsida

http://www.tollgerdt.se/tollgerdt-forlag/duktig-flicka.html

Då har ni boken dagen innan som den släpps.

Varför vågar vissa människor gå genom livet, förverkliga sina drömmar, uppnå sina mål? Magin bakom detta heter självkänsla. Vad är bra självkänsla? Har kvinnor sämre självkänsla än män eller är det en myt? Gymnasister, studenter och vuxna har fått svara på frågor om självkänsla och några mycket framgångsrika kvinnor, styrelseproffs, företagsledare och andra, har berättat om sin egen självkänsla, vad den har betytt och hur de kunna stärka den. Ta del av deras tankar och idéer och få tips på hur du mera på djupet kan jobba med den egna självkänslan. Förebilder visar också att det aldrig är för sent – man kan om man vill!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s