Provence i mitt hjärta

Förtrollande lavendelfält

Jag tror att kärleken mellan mig och Provence är ömsesidig- kärlek som håller år ut och år in brukar vara besvarad och jag blev förälskad i Provence när jag var 15 år och fortfarande är detta en del av vår värld som trollbinder mig.

Passion – ja inte blommans namn men känslan när jag ser dessa blommor

Det finns hur mycket som helst som lockar – landskapet – dofterna- anis – timjan – rosor- lavendel- färgerna- de mjuka – ockra – vete – lavendelblå – inbjudande – maten- vinet – människorna – passionen – joie de vivre.

Livsnjutning med god mat i en soldränkt miljö
Ljuvliga råvaror

Maten är utsökt- lätt och utan en massa tillsatser och de lokala marknaderna erbjuder allehanda läckerheter.

Lacoste – en av många fina byar

Jag tror att det finns hundratals provensalska byar att älska- jag har varit i många – men ännu fler finns kvar att utforska.

Undrar när detta gamla bageri upphörde?

Lacoste är som en dröm med det gamla slottet- omnämnt av författare som Markis de Sade – avbildat av konstnärer och nog är miljön underbar. Romantiska gränder- underbara gamla hus – små affärer- kaféer och restauranger- allt inramat av en livfull och glad stämning- sinnebilden av Provence.

Älskar denna blåa färg

Vi kör vidare mot en gömd juvel – Goult – som verkligen är en förtjusande liten pärla. Inte särskilt många turister som hittat hit. Vi slår oss ner på Café de la Poste och bara njuter av atmosfären- ljuset – dofterna – maten och ett glas iskallt lokalt vin.

Fräscht och gott

Vi dröjer oss kvar länge – träffar ett yngre par från Paris. Tjejens föräldrar har ett sommarhus i byn och det är ett måste att tillbringa ett par semesterveckor här och jag förstår dem mer än väl.

Mysiga gränder och fina hus överallt.

Frukost i Provence

Inleder nästa dag med en god frukost på ett litet B&B utanför Rousillon. Betagande utsikt och så är vi redo för nya upptäckter.

Ett dopp i poolen innan vi åker i väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s