Vår i Paris

Place des Vosges

Paris vackraste plats lär Victor Hugo kallat Place des Vosges i Marais och jag är benägen att hålla med.

Paris är magi på alla plan- en lysande stjärna med så många vackra platser – skönhet- mode – konst – kultur och underbara människor. Passionerade – intellektuella- spännande- chicka – joie de vivre helt enkelt.

På väg mot en favorit

Egentligen är det fullständigt omöjligt att välja en favorit i Paris men själv återkommer jag alltid till Marais. Det är något som lockar särskilt mycket där – svårt att förklara varför- stämningen- vackra platser- fortfarande bohemiskt -mysiga mötesplatser – kaféer -restauranger och spännande pop- up butiker.

Place Bastille

Inte så långt från Place Bastille hittar man Merci – en utsökt klädbutik- showroom- bokkafé – ja det är svårt att beskriva Merci men jag lovar att det är värt ett besök.

Merci
Den där sängen skulle jag gärna ta med hem

Nu har ögat och själen fått sitt för en stund så dags för en kaffepaus. Att sitta på kafé i Paris är en njutning för alla sinnen- kolla på folk – låta sig inspireras av street fashion – byta några ord med bordsgrannarna – ja helt enkelt joie de vivre.

Ett favoritställe i Marais

Marais har många läckra små affärer som lockar och i modets huvudstad finns alltifrån galen lyx till intressanta nya klädskapare.

Det gamla bageriet har ersatts med en klädbutik
Läckert

Lite andlig spis efter modevisiten och Musée Carnavalet ger en spännande skildring av Paris historia.

Musée Carnavalet

Börjar bli hungriga och slår oss ner på ett trevligt ställe där man kan få ost och vin långt efter den vanliga lunchtiden- vilket passar oss perfekt.

Enkelt men utsökt gott

Strosar vidare- insuper atmosfären- njuter av allt vackert och hittar spännande gårdar och torg ” överallt”.

En av många fina platser

Solen strålar – glatt och livfullt överallt. Det börjar bli dags att utforska nya arrondissement och säger hej då till Marais för denna gången!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s