London – ett matmecka med all världens kök

Shoreditch by night

I London möts all världens kök så är också staden en fascinerande smältdegel av människor från olika kulturer som satt sin prägel på maten. Alltifrån stjärnbeströdda krogar där man kan få betala en normal månadslön för en middag till en enkel måltid på kvarterspuben och däremellan allt. Hipsterställen med extremt dyra naturviner- italienskt – franskt – indiskt -japanskt – koreanskt – laokök – kosherrestauranger – jag stannar där!

Dishoom

När vi nu var i London hade vi bestämt oss för att äta i vårt kvarter- det vill säga- Shoreditch – ett klokt beslut- vi slapp lägga en massa tid på att förflytta oss – och Shoreditch är ett matmecka i sig. Stjärnrestauranger som The Glove Club – indiskt – baskiskt kök – thaikök – italienskt- ja allt så klart. Vi har fastnat för några- ett par återkommande favoriter – några nya.

Dishoom

Först ut är Dishoom – en otroligt livfull- populär – prisvärd och bra restaurang som beskrivs som ett Irani Café ( en kosmopolitisk mötesplats för alla) med ett kök från Bombay.

Bord måste bokas – kön ringlar lång – så sitter vi på en pub en bit därifrån när maken frågar – var det nio vi har bokat? Fram med mobilen- japp men så ser jag att det står breakfast 9 am. Vad göra? Vi går dit – låtsas som det regnar- men nog upptäcker de att det står just frukost- men mitt motto i livet är att allt löser sig och klart att vi lyckades få ett bra bord ändå!

Utsökt rekommendation från den trevliga personalen.
Bilden från Dishoom talar för sig själv

En annan återkommande favorit är Pzza East – de mest ljuvliga pizzor man kan tänka sig – livfull och glad stämning- hög ljudnivå- lätt att komma i kontakt med folk – ett superställe!

Pizza East

Mera italienskt- Popolo – mysig miljö-fantastiskt mat och goda viner.

Färsk sparris- äggula och parmesanost

Spännande matkombinationer och deras bröd var i världsklass!

Ljuvligt
Popolo – charmigt och mysigt

Baren / restaurangen Moor & Mead på vårt hotell Montcalm East Hotel var ett perfekt ställe för att avsluta kvällen- gott vin – goda drinkar- härlig stämning och supertrevlig personal!

Moor & Mead

Livsnjutning när vi planerar för morgondagen

Dags att säga godnatt- i nästa blogginlägg blir kommer det mera handla om klassiska London med Piccadilly – Bond Street och mycket annst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s