London calling – trendiga Shoreditch

I hjärtat av Shoreditch

Gamla East End – en gång ruffiga kvarter som numera beskrivs som Londons trendigaste och hippaste. Det var på 1980 – talet som konstnärer, musiker och skådespelare flyttade in och området genomgick en total förvandling. Fortfarande många slitna hus men också hypermoderna skyskrapor som the Gherkin vars siluett nära Liverpool Station är ett arkitektoniskt mästerverk.

Vi är tillbaka i London för första gången sedan pandemin och har bokat in oss på trendiga Montcalm East Photografic Hotell – läckert koncept- man vill få gästerna att se livet i ett nytt ljus och med andra perspektiv.

Förtjusande trevlig personal välkomnar oss
Läcker foajé

Härligt rum – spektakulärt och fotovänliga lampor pryder vårt rum – allt för att kunna ta bästa selfien!

Selfie på rummet

En liten bit från hotellet hittar vi vår favoritpub – The Eagle – mysigt- trevligt med livfull stämning.

Favoriten för en god öl

I Shorditsch finns allt och lite till – trevlig shopping- fjärran från de stora kedjorna-hittar man bland annat på Red Church Street / Shoreditch High Street och Brick Lane.

Perfekt för vinylälskare

Stämningen på Brick Lane är mångfacetterad- vintage- bagerier – gallerier – märkliga blomsterbutiker – en härlig och brokig samling människor.

Blommor på Brick Lane
Vintage på Brick Lane
Ja varför inte? Eat the Rainbow!

En favorit som vi återkommer till är Labour and Wait på Red Church Street. Fantastiskt trevlig affär med svenskt ägande i kulisserna. Här hittar man fina ullplädar- små vispar – trädgårdsredskap- fröer -tvålar – allt med fokus på miljö och hållbarhet!

Labour and Wait
Jolene – underbar brödbutik

Trevliga små butiker-restauranger -kaféer- öppna och glada människor gör det lätt att tycka om Shoreditch. Kaffe på ett mysigt kafé ute i solen – pratar med några och får tips om en spännande historisk vandring i stadsdelen- den måste vi prova nästa gång!

Mycket gott kaffe

Dags att gå vidare och i nästa blogginlägg blir det tips på några trevliga restauranger i Shoreditch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s