La Belle France och medaljutdelning i vintrigt Stockholm

Bromska Palatset i vinterskrud

Snökaos på Arlanda- mess om inställt plan mötte mig på Ängelholms Flygplats i veckan. På väg till Stockholm för att ta emot la Medaille de Tourisme av ambassadören på franska ambassaden under högtidlig ceremoni och dessutom vara med på Atout France – alltid lika intressanta pressmöte – Explore France med destinationer som Nice, Aix en Provence, Marseille, St Gervais, Vendée och Golf du Morbihans.

Sällan jag blir stressad men jag måste medge att ett visst stresspåslag sköljde över mig – när messet säger – du är ombokad till planet som landar i Stockholm efter 17 – men då ska jag ju vara på ambassaden!! Ser på flight radar att BRA flyget från Bromma är på väg – fram med appen – bokar de två sista platserna till mig och maken och strax före klockan fyra stiger vi in i franske ambassadörens residens på Narvavägen.

Alla samlas i den tjusiga salen där vi hälsas välkomna av Anna Lundén från Atout France . Sedan tar Etienne de Gonville – Frankrikes ambassadör i Sverige över och håller ett mycket fint tal till mig innan jag dekoreras med Medaille de Tourisme – så glad – håller mitt tacktal på franska och engelska- skålar i champagne!

Högtidligt och tjusigt
Medaljen
Med Anna Lundén och Benoit Chollet från Atout France

Pressmötet inleds med att Anna berättar att turismen tagit fart igen och undersökningar visar att folk vill ha lugn och ro, promenader i naturen, stilla cykling och ligga på stranden för att koppla av.

Nice – en återkommande favorit

Ja Nice lockar alltid- här finns helt enkelt allt – sol och Medelhavet – passion – kultur – oemotståndliga Marché aux Fleurs– gastronomi – livfulla kvällar och mycket mera!

Hôtel de Caumont – konstpalats

Mera sydfranskt- när vi får stifta bekantskap med Aix en Provence – pittoresk – konst och kultur – utsökta restauranger – härligt folkliv – ung och äldre i bästa mix – studenter från all världens hörn! Bjuds på utsökt goda Calisson d’Aix – konfekten med anor från 1400- talet.

Fantastisk upplevelse att besöka Cezannes ateljé i Aix en Provence

Ett stenkast från Aix – ja inte riktigt men en halvtimme bort – ligger nästa stad vi får veta mera om Marseille Frankrikes näst största stad och med en helt annan karaktär.

Mycket som lockar

Marseille- en smältdegel av olika kulturer fylld av kontraster- vacker – livfull – bouillabaisse och andra läckerheter- konst – kultur –petanque ( ett spel likt boule) underbara tvålar men också lite ruffig och sliten- en stad att älska!

Vendée söder om Nantes lockar med gyllene sandstränder- öar – floder och marskland – kultur – cykelvägar i mängder – spännande festivaler – gastronomi så klart – vi är ju i Frankrike och det berömda vinet – Marais Poitevin.

Eléonore från Vendée

Eléonore Fourré berättar så lockande om denna – för mig hittills okända region- att jag direkt sätter upp den på min bucket list!

Marais Poitevin måste jag ju prova

Nya spännande resmål men också återkommande favoriter- att det snart blir en tur till Frankrike är helt säkert.

Nice

2 reaktioner till “La Belle France och medaljutdelning i vintrigt Stockholm

 1. Hej Ingrid och stort grattis till medaljen!
  Oj vad vi har mycket gemensamt. Frankrike, Bjärehalvön, ledarskapsutveckling, skriva….
  Vi har bott i Provence i 10 år och tänker nu flytta tillbaka till Vejbyslätt där vi har hus, jag var chef i en företagsledning i Volvo i 14 år med bla stora ledarutvecklkngsorogram… Är journalist och skriver ständigt på manus…
  Min Maria har gått ett gymnasieår i Aix , men också utbildats i Bryssel och Paris.
  Träffar då och då Pia Gideon och Bo Pettersson, som också bor vud Ramsjöstrand. Vi borde träffas på Bjäre till sommaren.
  Bästa hälsningar Johnny Stamming

  Gilla

 2. Hej Johnny

  Stort tack -väldigt kul!

  Så trevligt- många beröringspunkter-Ph D från Handelshögskolan i Stockholm – jobbade flera år med högsta ledningen på Volvo ( Gyll och framåt) och med samtliga bolag som Lastvagnar-Personvagnar – Aero osv och Provence och Bjärehalvön ligger mig varmt om hjärtat.

  Skrivit massor av böcker/publicerar papers om ledarskap-och då senaste tio åren då populärvetenskapliga böcker om ledarskap – ett par romaner – och bloggar regelbundet om resor/ skriver artiklar om Frankrike- det är för dessa insatser som jag dekorerats med denna fina medalj!

  Vi ses kanske på Bjärehalvön!

  Ingrid

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s