Tourettes – sur – Loup

De är nästan overkligt vackra – de provensalska byarna – där många av dem klättrar uppför klippavsatser i olika höjd.

Nu har vi förflyttat oss ett stycke närmare kusten för att utforska andra magiska platser. I dag går färden genom ett underbart landskap längs små slingriga vägar. Vi stannar lite då och då för att ta foton som ska försöka fånga den hänförande vackra utsikten. Vi är på väg till Tourettes sur Loup är en av de äldsta orterna i Provence

Byn är förtjusande med sina kullerstensgator- medeltida hus- romarlämningar – ljuset – dofterna och den välbekanta provencalska dialekten – blandad med turisternas språk. Vi stöter på en del nordbor som jobbar på restauranger- kaféer och liknade.

Kikar upp på hus som byggdes på 900-talet och fortfarande är bebodda – här kan man tala om hållbarhet.

Mysiga butiker- mataffärer – torghandel- små trivsamma restauranger och kaféer gör att man njuter i fulla drag!

Rådhuset är så fint, inrymt i ett gammalt medeltida slott – kan det bli bättre?

God lunch på Chez l’Ami Paul – mätta och glada botaniserar vi vidare Violet Village – smeknamnet på byn. Violen har en särskild plats i byn och blomman firas med en egen festival. Himlen här har en alldeles speciell violblå färg.

Ännu en underbar by i Provence – 2500 invånare som erbjuder flera bra restauranger- kaféer- butiker- torghandel – vinbarer – ja ett utbud som överträffar massor av större svenska orter. Vi lämnar byn men har helt klart fått ännu en favorit i södra Frankrike. Vi kommer snart tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s