Seillans – ännu en provencalsk pärla

Seillans i hjärtat av Provence är en av alla magiska byar/städer/kommuner som utstrålar en underbar atmosfär. Seillans ligget i Var– och har drygt 2500 invånare- men känns så mycket mera innehållsrik jämfört med svenska orter i samma storlek – ja även jämfört med betydligt större platser. Vackert som en dag – men också med flera trevliga hotell och restauranger som serverar ljuvlig mat – med lokala provencalska råvaror som bas.

En fröjd för alla sinnen.

Ljuset och dofterna- den där speciella sydfranska magin som lockat och attraherat så många. Författare – konstnärer och i nästan varje by har någon konstnär bott under kortare eller längre perioder. I Seillans har bland annat Max Ernst verkat och fortfarande känns hans närvaro påtaglig. Vid parkeringen träffar vi en äldre man som med viss saknad minns forna tider.

Den pittoreska byn är vacker som en saga där den klättrar upp över berget och inne centrum hittar man förtjusande gamla medeltida hus och den fina kyrkan med anor sedan 1000-talet.

Torget med den gamla tvättplatsen får mig att känna mig som medverkande i en fransk 60-tala film.

Livfull och härlig stämning där många njuter av ett glas vin- en pastis eller glass. Bageri-kaféer- och små butiker- vi dröjer oss kvar så länge vi kan och återvänder till kvällen för middag på Les Deux Rocs

5 reaktioner till “Seillans – ännu en provencalsk pärla

 1. Hej! Trevlig blogg, bor själv både i södra Frankrike och på Bjärehalvön! Tacksam för tips på trevlig hotell och restauranger i Seillans! Bästa hälsningar

  Ann-Marie von Sivers

  Mas de Tanit, Sidon 14 Chemin de Tanit 06160 Juan les Pins

  +33 676 42 14 26 +46 70 469 14 61

  Gilla

  1. Hej! Bor i Seillans och gläder mig åt ett fint reportage och bilder från vår sköna by!
   Mina tips på hotel & restauranger kommer här:
   Hotel har vi bara ett, Deux Rocs, som syns på fotot.
   Riktigt mysigt och med byn’s kanske bästa restaurang. Utomhus med utsikt, vår och sommar och med fantastisk mat. Sveriges kungapar brukar göra ett besök, varje sommar.
   Nästa välbesökta restaurang är La Gloire de mon Pere. Underbar atmosfär runt fontänen på det 4:e fotot, mycket gäster sommartid så boka gärna bord.
   Och byn’s tredje restaurang är Chez Hugo. Utmärkt tips för en lunch en solig dag!
   Allt gott
   Margaretha Ericson

   Gilla

 2. Hej Margareta,

  Tack för trevlig och positiv kommentar- och kan bara instämma när det gäller restaurangerna – vi besökte alla tre – suveränt- visste inte att kungaparet kommer dit och äter! En underbar trakt- och vi återkommer i princip varje sommar till olika delar av Provence!

  Gilla

 3. Bor i grannbyn Bargemon men har goda vänner i Seillans, mycket trevlig by. Och där bor också Sveriges kanske kändaste skådespelare – Max von Sydow.
  Och så har vi också hus på Bjärehalvön. ..

  Gilla

 4. Det visste jag inte – att Max von Sydow bor där Johnny Stamming – underbar by/ trakt och Bjärehalvön är inte så dum den heller! Flyttade till Ramsjöstrand mitt i karriären- och det funkar jättebra tack vare Ängelholms flygplats! En tur till Provence sommartid är ett måste!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s