Kaj’s Rökeri – bästa varmrökta laxen

Sveriges bästa varmrökta lax tror jag finns hos Kaj’s Fisk och Rökeri nära Hovs Hallar. När vi ska ha gäster köper vi ofta en hel varmrökt lax hos Kaj, men även i vardagen kör vi dit och köper den varmrökta laxen. Nyrökt och så färsk att den smälter i munnen.

J

Jul- Påsk eller Midsommar – sillen hämtas alltid hos Kajs Rökeri. Här lägger Stefan in de mest utsökta sillinläggningar- kräftsill – senapssill- vitlökssill – fransk löksill – matjessill och en mängd andra sorter. Tidigare var det Kaj, Stefans far, som fixade det mesta och han tittar nog in så ofta han kan. Under skolloven hittar man en ung nästa generation bakom kassan. Lokalt och familjedrivet – det känns väldigt bra.

Att stå utanför rökeriet – känna doften och se när Stefan bär ut hela varma laxar är underbart!

Kaj och Stefan visar de utsökta laxarna – omskrivna till och med i DN!

Ja Göteborg är det ju inte – men enkel inredning – råvaran talar! Kanske varmrök lax till Nyår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s