En dröm som förverkligas- att sova i en trädkoja

Som barn gillade jag att bygga kojor av olika slag och fantasin hade inga gränser när det gällde användningsområden. Drömmen var att bygga en trädkoja- en riktig som man kunde sova i. Det blev aldrig någon sådan när vi var små, men i bakhuvudet har den där drömmen legat kvar.

När vi nu på höstlovet är på besök hos vänner som har en underbar vingård i Menétru-le-Vignoble och vi får veta att i byn ligger ett förtjusande Maison d’ Hôtes som har några mysiga hotellrum OCH en cabane- en trädkoja så är valet självklart – trädkojan bokas.

Kommer fram till L’ Entre Coeur precis lagom för att se en magnifik solnedgång från vår trädkoja. Den är magisk – sittgrupp/ ljuvlig dubbelsäng/ toa/ dusch och en terrass där vi njuter av solnedgången i 22 graders värme mitt i vinfälten som antagit en tom av bärnsten och ockra. Det är sååå vackert. Mörkret faller och vi har bjudits in på vinprovning.

Här ska vi sova gott!

Ägarna till vårt lilla hotell har nämligen också en vingård. Brasan brinner- och vi får stifta bekantskap med Juras druvor och dess viner.

Betagande vackra vinfält!

Njuter av en magnifik solnedgång.

Efter en underbar kväll med trevligt sällskap är det dags att dra sig tillbaka till trädkojan.

Utsökt frukost och en kopp kaffe på vår terrass och vi är redo att utforska Jura.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s