Lycka och gener

Förra blogginlägget handlade om forskning som visar att huruvida vi ser en mening med livet eller inte kan sökas i våra kromosomer – man har till och med funnit de specifika kromosomparen – spännande – eller hur?

Vad är det då som ger livet mening? Här varierar naturligtvis svaren och vi ser olika mening med livet. Psychology Todays svar är att livet får den mening vi själva väljer – lättköpt insikt som väl inte gör valet lättare!

Forskare vid Vrije Universitet i Amsterdam spaltar upp några aspekter som ger mening med livet och något som återkommer hos många är lycka. När det gäller lycka tycks den i stor omfattning vara ärftlig – forskarna hittade hela sex varianter i arvsmassan- våra gener- som kännetecknade lyckliga människor! Dock finns det en hel som vi själva kan påverka för att uppleva lycka – och vi upplever lycka olika – så försök att finna din mening med livet och det som gör dig lycklig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s