Välj dina förebilder med omsorg

Läste en bra krönika i Sydsvenskan häromdagen – om vikten av att välja sina förebilder. Tillhör du dem som ofta känner dig arg eller besviken – ser och hör om alla orättvisor i din omgivning – i Sverige – i världen eller är du en av de som fokuserar på det positiva som faktiskt pågår? Att fattigdom och analfabetism minskar – att medellivslängden ökar i de flesta länder – att utbildningsnivån höjs och att därmed kunskapen blir större! Har du dessutom turen att dragit vinstlotten av att vara född i Norden, som oftast rankas bland de 10 bästa i världen när det gäller välstånd, så finns det många skäl att vara tacksam!

Det kan vara av värde att fråga sig om man vill tillhöra den ilskna och bittra delen av befolkningen eller den positiva delen som ser möjligheter i stället för hinder! Att de positiva som ger energi dessutom ofta är mer omtyckta av omgivningen kan vara ytterligare ett skäl att fundera över vilka förebilder man vill ha och vad man själv vill utstråla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s