Låt inte andras förväntningar styra ditt liv

I barn- och ungdomsåren är det kanske föräldrarnas förväntningar som styr – det är inte lönt att söka in på Konstfack – det passar dig inte och hur ska du kunna tjäna pengar? Du måste skaffa en ordentlig utbildning – eller -slösa inte tid på studier. Eller – gift dig inte med honom/ henne – det är inget bra parti! I vuxenåren är det kanske i stället en partners förväntningar som styr.

Mötte häromdagen en kvinna jag inte sett på länge och efteråt tänkte jag – var blev glada – spralliga – bohemiska Elin av? Hon som klädde sig personligt – lockade fram skratt och glädje? Framför mig stod en stel – lite förgrämd kvinna klädd i dyrbara klassiska märkeskläder – blonderat hår – bredvid henne stod en dominant lite flirtig man. Den Elin jag en gång känt var som bortblåst. Denna kvinna upprepade sin mans ord likt en papegoja och det kändes som att hennes man gjort om henne helt och hållet – hon var en skugga av sitt forna jag – såg alls inte lycklig ut. Jag var glad när det ringde i min mobil så jag kunde säga hej då!

Så våga var dig själv – låta dina förväntningar styra ditt liv – förverkliga dina drömmar – ingen annans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s