Värme – empati och omtänksamhet leder till välbefinnande

Omtanke om sig själv och om andra är viktiga faktorer bakom nära och fina relationer. Att bry sig om varandra, medmänsklighet, bidrar inte enbart till att göra andra glada utan forskning visar att man själv mår mycket bra av omtänksamhet och empati. Som att skänka pengar till människor som har det svårt i vår värld, men också att vända blicken mot grannen. Är han eller hon kanske ensam i jul? Att knacka på och ge en flaska glögg eller några pepparkakor eller kanske rent av bjuda in de som ensamma och har det svårt kan vara ett sätt att bringa glädje till andra – och tänk på att ju mer vi bryr oss desto bättre mår vi själva.

 

PICT1469

2 reaktioner till “Värme – empati och omtänksamhet leder till välbefinnande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s