Kanske kan man sammanfatta livet med tre ord – tiden, kärleken och döden

Vi såg en fantastisk och starkt berörande film i går – Skönheten i allt. En sorglig men väldigt tankeväckande film om just livet. Vad är det egentligen? I filmen lyfte man fram tre begrepp. Låt oss börja med tiden som antingen aldrig räcker till – har så mycket att göra, känner mig stressad, barnen ska hämtas, möten på jobbet, hinner inte – eller – som för många äldre i stället alltför långsam. Dagarna sniglar sig fram. Hur som helst är tiden livet. Så till kärleken. Utan den ter sig livet rätt meningslöst. Kärleken till de som står oss allra närmast – den kan kännas ”farlig” eftersom jag utelämnar mig själv och blir sårbar – men utan den mänskliga kärleken förtvinar vi som människor och livet blir tomt och innehållslöst. Döden till sist – den kan vi aldrig undvika hur mycket vi än försöker. Kanske några tror sig lura döden genom att leva så sunt så att själva glädjen med livet förloras?

 

PICT1472

3 reaktioner till “Kanske kan man sammanfatta livet med tre ord – tiden, kärleken och döden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s