Väl utvecklade spegelneuroner – grunden för empati

Upptäckten av spegelneuroner är en av de mera spännande för att förstå och förklara människor och deras beteende. Grunden för empati, medkänsla och kunna läsa av sociala sammanhang är väl utvecklade spegelneuroner– som så ofta finns det med i vår personlighet och generna har klart ett finger med i spelet. Det spegelneuronerna som bidrar till att du kan förstå andra människor, att det gör ont i dig om du ser någon annan skada sig illa eller lida. Personer med väl utvecklade spegelneuronerna läser av och förstår sin partner, ser om han eller hon är trött, vill prata eller kanske bara vila. Å ena ytterligheten har vi de med extremt dåligt utvecklade spegelneuroner som psykopaten och det autistiska spektret – å andra sidan den varma, empatiska och deltagande personen. Kan man träna upp sin empatiska förmåga? Mera om detta kan du läsa i Relationer – himmel eller helvete. Finns på Adlibris – i bokhandel och i förlagets webbutik:

https://www.tollgerdt.se/butik

 

PICT1450

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s