Störst av allt är kärleken

Njöt av en god middag på en mysig italiensk restaurang i går kväll. Stämningen var på topp och på bordet bredvid satt ett ungt par, han svensk och hon från västkusten i USA. Man förstod att de precis hade träffats och förälskelsen tycktes ögonblicklig. Kroppsspråk – samtalet – de låga skratten – allt fångade oss. Hon hade resväskan med – tycktes vara på väg hem till USA. Förälskelsen var så uppenbar – den som ibland förhånas i dagens samhälle – som något romantiserat och ouppnåeligt. Å jag hade sådan lust att säga – håll fast vid detta – så sällan man ser en sådan ögonblicklig förälskelse av det romantiska slaget och jag tillåter mig att citera Bertrand Russel:

Att vara rädd för kärleken är detsamma som att vara rädd för livet – och de som är rädda för livet är redan till trefjärdedelar döda.

Så sant – så om du får chansen – bejaka kärleken och livet – mera om detta kan du läsa i min nya bok – Relationer – himmel eller helvete – finns att köpa på Adlibris – bokhandeln och i förlagets webbshop:

https://www.tollgerdt.se/butik

IMG_5595

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s