Relationer – himmel eller helvete?

Väl fungerande relationer är grunden för det mänskliga välbefinnandet. Vi vill vara omtyckta, ha någon som bryr sig och som Margaret Mead, världsberömd socialantropolog, skrev redan på 1940-talet – vi vill ha någon som undrar var vi varit om vi kommer hem klockan 02 på natten. Det borde ju vara enkelt – eller hur? Verkligheten säger dock något helt annat. Relationer kan vara fantastiska, själva essensen i livet, men också komplicerade och leda till sorg, vrede jag till och med till hat. Relationer handlar alls inte bara om kärlek och par utan om relationer med föräldrar, syskon, vänner, med arbetskamrater, med chefen, med barnen – ja alla sorters relationer. Allt kan funka jättebra eller krascha med jämna mellanrum.

Den 1 september släpps min nya bok – Relationer – himmel eller helvete? Det är en populärvetenskaplig bok som presenterar och diskuterar forskning som, i alla fall delvis, kan förklara varför vissa relationer håller medan andra går i kras. Tollgerdt Blogg kommer från och med i dag att handla om relationer och faktorer som förklarar varför vissa varar livet ut medan andra spricker, hur man hanterar uppbrott och smärta och går vidare, kanske till och med starkare än förut, hur man kan jobba för att stärka och utveckla relationer olika personligheter och mycket annat!

 

Relationer Omslag_Framsida_170308 - Kopia - Kopia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s