Att beställa ”all inclusive” på livets resa går liksom inte

Vem skapar ditt liv? Ja, det är du själv! Inte helt och hållet naturligtvis, men den som är född i Sverige har goda förutsättningar att skapa ett bra liv. Fri skolgång, gratis högre utbildning – för den som har ambitioner, lust och är beredd att jobba hårt är möjligheterna oändliga. Skola och utbildning är en mycket bra inträdesbiljett för att forma ett rikt liv. Du har möjlighet att få ett bra jobb som du tycker om och framförallt lär du dig ett kritiskt tänkande, får en bättre självkänsla och vågar ifrågasätta. Valmöjligheterna blir så mycket större om man har en gedigen utbildning som grund. I Sverige finns de yttre ramarna för att få ett gott liv, men livets resa är inte ”all inclusive” – utan du måste själv jobba för att få ett så gott liv som möjligt. Det är inte någon annan som fixar det åt dig.

 

P1030281

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s