När katten är borta dansar råttorna på bordet

En del tycks tro att de kan styra omgivningen med hjälp av tvång, som vissa chefer som utövar sitt ledarskap genom att skapa rädsla hos medarbetarna. Andra är de som styr sina familjer och barn på liknande sätt. Nog minns man de kamrater som hade stränga föräldrar och vet ni vad de gjorde? Lurade sina föräldrar när det blev tillräckligt gamla. Sa att de var hos någon ordentlig ”vän” medan de i själva verket kanske var på disco eller något liknande. Den kontrollerande chefen som bevakar varje steg medarbetarna tar– vad leder det till? Jo, medarbetarna jobbar så länge chefen kollar dem, men de saknar den riktiga motivationen och resultatet blir ofta mediokert. Tillit, trygghet och inre motivation skapas aldrig genom rädsla och utan detta når man genom förtroende och frihet.

 

 

IMG_0938

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s