Vad är ärlighet och är t ex en vit lögn OK?

Ärlighet ses ofta som en dygd och som något positivt för de flesta. Vad är då ärlighet och vad innebär det att vara ärlig? Jag brukar ställa frågan till de ledningsgrupper jag jobbar med. Alla tycker att ärlighet är viktigt, men när man börjar prata om vad ärlighet står för och vad det egentligen innebär så inser man vidden av detta begrepp. Är det ärlighet att säga allt man tycker även om man sårar en annan? Är det OK med ”vita lögner” ibland? Naturligtvis finns det inga ”ja eller nej” svar utan här handlar det om att reflektera och fundera kring vad, ärlighet innebär för en själv. För egen del tycker jag nog det allra viktigaste är att vara ärlig mot sig själv. Det är alltför enkelt att ägna sig åt självbedrägeriet av olika slag!

 

P1010794

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s