Förr eller senare öppnar sig de inre dörrarna

Överraskas ibland av att människor tror att de kan stänga dörrarna till sig själva. Gå vidare genom livet som om ingenting hänt. En förlust, en separation, något genomgripande trauma – det är precis som om de inte berörs. Är de alla psykopater? Naturligtvis inte, men det verkar som om många människor försöker dra igen de egna inre dörrarna och tro sig fortsätta vandra genom livet oberörda.

Lyckas det? Knappast. All psykologisk forskning och erfarenhet visar att förr eller senare hinner livet ikapp de flesta. Det kan dröja många år och under tiden tills man vågar glänta på dörren kommer kanske mardrömmar, ångest, depression, utbrändhet eller ryggont, magvärk och huvudvärk. Bättre att ”ta tjuren vid hornen” och att möta dig själv redan idag!

 

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

2 reaktioner till “Förr eller senare öppnar sig de inre dörrarna

  1. Det är både en fröjd och en pina att läsa dina inlägg. En fröjd för att jag känner igen mig i mycket – och – en pina av samma orsak. Tack för det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s