Varför är vissa människor lyckligare än andra?

Är det för att de rikare, snyggare, har en finare bil, ett bättre jobb eller ett finare hus?

Nej, inte alls. Forskning har visat att genuint lyckliga människor har en förmåga att skapa sitt dagliga liv och allt som händer runt omkring dem på ett sätt så att lyckonivån hela tiden upprätthålls medan de olyckliga i stället konstruerar sina livserfarenheter på ett sätt som tycks förstärka olyckan och fortsätta att göra dem olyckliga. Låt mig ta ett exempel: Alva kommer in på en restaurang och beställer dagens vegetariska alternativ. Tyvärr är den slut, men vi kan fixa ett annat vegetariskt alternativ, blir svaret. Alva är mycket nöjd med det alternativ hon erbjuds och går därifrån mer än nöjd. Catrin reagerar helt annorlunda i samma situation. Missnöjd undrar hon varför rätten står kvar på listan när de är slut och hon är inte alls nöjd med det alternativ som presenteras utan kräver en massa specialtillbehör, vilket hon får. Likväl är hon irriterad när hon går tillbaka till jobbet. Suckar och beklagar sig för arbetskamraterna om hur dåligt det är att man inte tar bort rätter som är slut.

 Två helt olika sätt att hantera samma situation, den positiva respektive negativa spiralen är i gång!

IMG_4711-0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s