Förnöjsamhet – den största rikedomen

I en bra bok läste jag följande: en god hälsa är den största gåvan och förnöjsamhet den största rikedomen. Kloka ord som berörde mig. En del människor blir aldrig nöjda, oavsett vad det har eller får medan andra tycks vara tillfreds, ja lyckliga i det lilla. Den som sneglar på grannens nya bil och retar sig på att han eller hon har köpte en finare bil än vad de själva har råd med, den som kommer hem från en trevlig resa, men alltid har något att klaga på, det var för varmt, för kallt, hotellet var bra MEN och så vidare. Så den andre som tycks lycklig och nöjd med det mesta, jättegod mat på jobbresan, trevliga människor, utmärkt hotell, ja ”name it”.

Som så mycket annat så har det att göra med vår personlighet och forskning visar att de som begåvats med en sådan personlighet ofta är genuint lyckliga och känner stor tillfredsställelse med de mesta, de är helt enkelt förnöjsamma. Ja, varför är vissa lyckligare än andra? Kommer tillbaka till de senaste forskningsrönen i nästa inlägg.

 

PICT1469

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s