Så gör du det omöjliga möjligt – Claudio Ranieri och Leicester får stå som modell

Själv är jag inte särskilt intresserad av fotboll och följer absolut inte Premier League i Storbritannien, men när jag fick höra talas om framgångssagan och det engelska fotbollslagets klättring från botten till mästarplats blev jag klart nyfiken. Det omöjliga har genomförts med Claudio Ranieri, en italiensk fotbollstränare som fått jumbolaget Leicester till att bli brittiska mästare, det mest osannolika som man kunde tänka sig. Jag blev nyfiken på att veta mera. Vilka var hemligheterna? Mera pengar, nya dyra spelare, hårdare träning, bättre värde på kroppsfettet eller?

Nja, det verkar vara något helt annat. Klart att det krävs hård träning och disciplin för att bli bäst, men den italienske tränarna tycks ha infört också något annat. Större frihet, lite mera låt-gå, pizza, öl och champagne som belöning när andra tränare bannlyser ketchup, godis och mäter kroppsfettet. Några procent extra av trivsel och värme, lust och passion. Den gravallvarliga skyttegravsstämningen som rådde tidigare är borta och har ersatts av lust och en avspänd atmosfär. Se där, ännu en ledare som stämmer så väl in på det jag kom fram till i studien, Passion, nyckeln till framgång. Kompetens och hårt arbete så klart, men glöm inte att krydda med lust och passion om du vill göra det omöjliga möjligt i ditt liv!

 

p1030307

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s