Lägg din tid på människor som vill dig väl

Jag har jobbat med ledarutveckling under många år och noterat att chefer många gånger lägger väldigt mycket tid på de medarbetare som inte vill, inte kan eller på annat sätt uppvisar en genomgående negativ attityd. Arbetade för några år sedan tillsammans med en dansk sjukhusdirektör. Han menade att i Sverige lägger vi ofta 90 procent av medarbetartiden på de 10 procent medarbetare som aldrig kommer vilja vara med på utvecklingsresan i stället för att fokusera på de 90 procent som vill utveckla och förändra. Samma noterar jag ibland i människors privatliv. Umgås med de som vill dig väl, är generösa och positiva till din utvecklingsresa. Ödsla inte din dyrbara tid eller din mentala energi på de andra.

IMG_5595 

 

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Senaste nytt från Vagabond

Att våga är att vinna

Antikabloggen

This WordPress.com site is the bee's knees

Holavedsbrudar

Att våga är att vinna

%d bloggare gillar detta: