Ta makt över ditt liv – det är du som är regissören – ingen annan

Bekvämt och enkelt att lägga över ansvaret för sitt liv på någon annan. Mamma och pappa ligger nära till hands att skylla på – deras fel att inte jag lyckades bättre, eller kanske det är vännernas fel – de brydde sig inte – jag fick inte vara med – eller partnerns – chefens, ja det finns hur många som helst att lägga över ansvaret på.

Jag menar naturligtvis inte att det lilla barnet inte skulle påverkas av sin uppväxtmiljö eller att skolans klimat skulle sakna betydelse. Inte alls. Det finns många yttre faktorer som påverkar människors liv. Uppväxt, fattigdom, krig och sjukdomar är några. Trots detta har var och en ett stort ansvar för det egna livet. Vi kan påverka och styra mer än vi kanske anar. Det gäller att lita på sin förmåga och ta ansvar för det egna livet. Vem ska annars göra det?

Jag har ansvar för mitt eget liv. Det gäller att använda vår tid och vårt liv på allra bästa sätt. Vem är skådespelare i filmen om ditt liv? Du själv och ingen annan. Vem är regissör i filmen om ditt liv? Mamma, pappa, mannen, frun, chefen eller?? Är det kanske du själv som måste regissera filmen om ditt eget liv? Så är det. Ingen annan gör det! Så se till att filmen om ditt liv blir den bästa film som någonsin skapats!

Så en repris – kanske ny för några – i denna TEDx film kan du se och höra mera om hur jag tänker kring detta.

_MG_8714

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s