Kärlekskoden – värderingar och bakgrund

Följer med spänning SVT:s serie Kärlekskoden – är mycket glad att de båda kandidater jag valde till Staffan och Greta i speed daten utifrån kroppsspråk och personkemi är med i finalen! Känns kul – men när man då noterat att det finns en kemi – vad är det sedan som påverkar en relation?

En sak är värderingar och bakgrund – och forskning ger stöd för att sannolikheten för att en relation ska hålla i längden är större om vi liknar varandra. Det betyder inte att man ska vara kopior av varandra – tvärtom kan en viss olikhet skapa attraktion, men när det gäller de grundläggande värderingarna och synen på en relation är det bra om man tycker lika. Jag ger en hel del exempel i boken – Kärlekens Språk (som finns i nätbokhandeln & hos välsorterade bokhandlare) – på vad som händer när man t ex ser allför olika på en relation. Klokt ibland att lyssna på vetenskapen! Mera om Kärlekens Koder och Kärlekskoden kan du se i denna artikel.

http://www.smalanningen.se/artikel/105500/sa-tolkas-karlekens-koder

 

IMG_1002

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s