Hur länge varar förälskelse?

De flesta av oss har säkert varit passionerat förälskade. En fantastisk upplevelse när kärleken är besvarad. Det då man inte behöver äta utan kan leva på luft och kärlek. Nyförälskade personer fick frågan hur ofta de tänker på föremålet för passionen. Inte en gång, inte tio gånger utan hundratals gånger varje dag!

I Italien – var annars – har man forskat en hel del kring förälskelse. Man kan till och med se det i hjärnan med hjälp av datortomografi. Kroppen fylls av lyckohormon, bland annat dopamin som är starkt förknippad med lyckokänslor och upprymdhet. Nästan som en drog!

En sak är forskarna överens om, den passionerade förälskelsen varar något år och övergår sedan i bästa fall i kärlek. Då styr andra hormon som mer är förknippade med ro och stillhet!

P1000504

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s