Självkänsla och framgång – myten som riskerar att bli en självuppfylland profetia

På fredag släpps den – Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång? Gissa om det ska bli spännande! Kul är att mer än en fjärdedel av första upplagan redan är förhandsbeställd/ såld innan den ens har kommit ut – håller tummarna att mera följer!

Vad handlar den då om? Jo, alldeles ny forskning kring självkänsla och framgång med visst fokus på kvinnor. Jag har intervjuat ett antal mycket framgångsrika svenska företagskvinnor om hur de ser på sin egen självkänsla och hur den påverkat deras framgång. Intervjuer med och enkäter till ungdomar och vuxna – kvinnor och män – kring självkänsla.

Resultatet – ja det visar att det inte alls finns några som helst skillnader som är relaterade till kön – kvinnor har helt enkelt inte sämre självkänsla än män. Genom att ständigt tala i de termerna riskerar det att bli en självuppfyllande profetia! Vem gagnas av den myten? Män eller kvinnor eller kanske både och!! Skriver en hel del om det i boken!

Självkänsla och självförtroende då – är det verkligen olika saker? Svar kommer!

Min nya bok är inte en självhjälpsbok av traditionell karaktär, men här lyfts fram och analyseras hur man bättre kan förstå den egna självkänslan – att våga se vad självkänsla är och hur den därmed också kan bli starkare. Att utveckla den så att duktigheten blir en tillgång. Att förstå självkänsla på djupet och hur man kan stärka den. Självkänslan är viktig – den kan utvecklas och duktighet är en tillgång! Gäller bara att använda den på rätt sätt!

Föreläsning för en 1200 chefer – en kick för självkänslan – självförtroende ropar kanske några, men vad säger forskningen? Mera kommer om detta på bloggen och i boken – Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång?

Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång? Boken finns redan nu att beställa på hemsidan, i bokhandeln, på Adlibirs och på Bokus

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s