Passion, Nyckeln till framgång

Ja, så heter den första boken som jag gav ut på det egna förlaget hösten 2010. Tio välkända personer som Gunde Svan, Kjerstin Dellert, Björn Hellberg, men också kända företagsledare intervjuades. De visade sig att de fanns 11 gemensamma nycklar bakom framgång och en av dessa är just passionen.

Passion, känn på ordet. Det kan stå för mycket. Den handlösa förälskelsen som får en att glömma allt annat, men också passionen för det man gör. När man är passionerad för sitt jobb är det inte längre ett jobb. Veckodagarna flyter samman – vare sig det är fredag eller måndag så vill man ständigt hålla på med man känner passion för. Semester och jobb blir ett.

För min del handlar det mycket om att skriva, men också att få ut böckerna. Berätta om dem på författarkvällar och liknande. Gränsen mellan arbete och fritid är sedan länge upplöst i mitt liv och det är jag mycket tacksam för. Forskning griper också tag i mig och har aldrig upplevts som ett arbete.

Jag är medveten om att det inte är alla förunnat att hålla på med sitt största fritidsintresse och att dessutom kunna försörja sig på det. Ska man lyckas är ändå passion inte tillräckligt – utan det krävs hårt arbete, men är man passionerad för det man gör är det inte längre ett arbete!

Så långt som möjligt är det viktigt att försöka göra det man brinner för. Mötte för en tid sedan en vän från gymnasieåren. Han älskade att måla och när vi möttes sa jag – vad roligt att du blev konstnär. Hans svar var – det fanns inget annat val. Han brann för målandet.

När jag är ute och föreläser får jag ibland frågan hur man ska uppfostra sina barn så att de blir framgångsrika. Det kan jag naturligtvis inte svara på – men ett råd – låt barnen så långt som möjligt göra det de känner passion för. Vill den lille sonen inte spela fotboll eller hockey utan dansa balett – låt honom dansa balett. Då kommer han inte bara ha roligt utan förmodligen också känna sig duktig och tillfreds!

En del brinner för att gå på golfbanan, andra för att måla eller skriva och åter andra för sin trädgård. Har man nu inte möjlighet att försörja sig på det roligaste man vet så är ett råd – försök gör roliga saker på fritiden så långt som möjligt. Städa, tvätta eller klipp buskar om det är det roligaste, men dra annars ner allt sådant till ett minimum!

Passion, Nyckeln till framgång

 

Passion, Nyckeln till framgång – den allra första boken i Tollgerdt Förlag. Efter dagens föreläsning på Rotary återstår inte ens hundra exemplar av 2:a upplagan – så glad för det!

 

 

 

 

 

 

Passionerade och stolta fiskare i norra Venezuela

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s