Det omöjliga kan göra möjligt!

Att det omöjliga kan göras möjligt är ett av mina absoluta ledmotiv i livet. Det fanns med mig redan som liten. Har kanske inte förstått det fullt ut förrän jag blev vuxen. Haft turen att växa upp i en extremt positiv och stöttande miljö. Kanske är det därför som jag alltid lockas särskilt av att genomföra och göra saker som verkar omöjliga? Jag kan om jag vill!

Ett av mina tidigaste minnen kring detta är när jag som 10-åring skulle rida min första hopptävling. Det var min storebrors ponny och nu skulle alltså även jag tävla på Flyinge. Hästen var svårriden och vild. Det ösregnade och jag hörde någon äldre man säga till sitt sällskap – vad i hela världen ska den lilla tjejen på den hästen och göra? Det kommer ju aldrig att gå!

Det tände mig som en brandfackla. Jag red felfritt och slutade som tvåa. Otaliga gånger har jag haft med mig det. Senast när jag för ett par år sedan startade det egna bokförlaget, vandrade upp på NK Bokhandel i Stockholm med ett utskrivet A4 manus i handen. Betydligt mer namnkunniga författare brukar vara där! Hade fem minuters möte med bokhandelns trevliga ägare. Ja, sa hon, jag tror på det du skrivit och på dig! Tack Lena!

Den 17 oktober har jag min tredje författarkväll i NK Bokhandel med den nya boken om självkänsla och framgång. Man kan om man vill. Hårt arbete krävs så därför är passionen ett måste! Ägna dig så mycket du kan åt det som är roligt så kommer också resultaten!

  Full koncentration över hindret – ponnylandskap i Köpenhamn. Det omöjliga gjordes möjligt. Vi med små knubbiga gotlandsruss slog danskarna med betydligt ståtligare hästar!

  Något ringrostig, men helt underbar ridning på Pampas i Argentina. Tala om att passion och hårt arbete ger resultat – som han kunde rida den unge gauchon, så satt han också på hästryggen åtta timmar varje dag!

 

 

7 reaktioner till “Det omöjliga kan göra möjligt!

 1. En tidig kvällsreflexion, inspirerad av Det omöjliga kan göras möjligt:
  Det är väl just det, passionen, som är huvudsaken – passion i betydelsen att man är livs levande och har både fysisk och psykisk omdedelbar kontakt med livet och dess innersta väsen. Att leva och känna sig levande. Självklart, kan tyckas, men ändå inte. Hur många gånger har inte ens rädsla gjort att man avskärmats från livet eller åtminstone att den åstadkommit ett tunt skikt av hinder från att möta livet. Att säga JA till livet, det är passion. Sen må det handla om hästhoppning eller litteratur eller navigation eller …
  Alla dina böcker, Ingrid, förmedlar på ett eller annat sätt detta att möta och säga ja till livet, en livshunger som bara ökar, inte blir mättad. Som en kyss som väcker livsandarna.

  Gilla

  1. Tack Angelina för dessa poetiska ord – blir verkligen berörd av det du skriver – är så sant! Inspirerar mig till fortsatt skrivande och bloggande – tack!!!

   Gilla

  2. Tack Ingrid, jag tycker att du lyfter fram något viktigt om passion! Berättelsen om dig som 10-åring på din brors ponny är så inspirerande!
   En reflektion: Att se det ”dubbeltydiga,” att ordet ”passion” betyder både lidelse, en stark drivkraft, men också lidande. Att våga ta risken i lidelsen, engagemanget – trots att man vet att det ibland medför ett ”lidande,” en motgång man inte räknat med. Passion – att våga ta två steg framåt fastän det kan innebära ett steg bakåt. Passion – handlar det om att vara trogen det första steget, det som gjorde att jag vågade mig in på en väg som jag tror på?
   Kerstin

   Gilla

   1. Vad roligt Kerstin att du gillade när jag berättade om tävlingen på min brors ponny – det var en kick som följt mig genom livet! Kloka ord du skriver – och visst handlar passion om att våga vara trogen första steget – aldrig ge upp det man tror på!!! Vägen är inte alltid käpprak – men känner man passion och jobbar hårt så når man målet!

    Gilla

 2. Får mig att tänka på ett Kinesiskt ordspråk: ”Den person som säger att något är omöjligt bör inte störa den som håller på och gör det omöjliga!”

  Vad roligt att du har börjat blogga!

  You Rock!

  Gilla

 3. Hej Ingrid! Roligt att du börjat blogga, ska bli intressant att följa! Ja jag hålller med om att passionen måste finnas med, vilken otrolig kraft den har!
  Anki

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s