I hjärtat av Provence

Lavendelfält så långt ögat når

Provence är för många drömmen om livsnjutning och livskvalitet när livet är som bäst. Otaliga konstnärer, författare och andra har sökt sig till ljuset, solen, dofterna, landskapet, vinet, maten, sättet att leva –joie de vivre i denna förförande vackra del av vår värld. Peter Mayles bok Ett år i Provence fick nästan varenda västerlänning att drömma om små vingårdar, lokala marknader, tryffelsvin, ljumma livfulla kvällar, betagande vackra små byar, lavendel och lyckan.

Bedövande vacker utsikt från vårt lilla hotell

Lavendeln blommar, solrosorna lyser och vinstockarna står i sin glans när vi kör längs slingrande små vägar till Hotel le Cle de Champs som ska vara vårt hem några dagar. Det blir kärlek vid första ögonkastet när vi välkomnas av det trevliga värdparet. Utsikten från vårt rum är fantastiskt.

Vår fina pool

Ett snabbt dopp i poolen, som vi har helt för oss själva, innan vi tar en tur i de vackra omgivningarna.

De röda klipporna

Rousillon , vår närmaste by klättrar upp för en kulle och är helt enkelt förtjusande med sina slingrande gränder, pittoreska gamla hus som andas minnen, kaféer, barer, restauranger och små butiker. Slår oss ner på ett trevligt kafé vid torget, beställer in en noisette och bara njuter av atmosfären. Vid bordet bredvid sitter ett trevligt par som är bosatta i Nice. De är nyfikna på Sverige och undrar om midnattssol och norrsken.

Utanför Rådhuset

Gordes må vara turistiskt men är på något sätt ändå sinnebilden av Provence. Många är de konstnärer som förevigat Gordes genom som målningar och byn är otroligt vacker där den ligger högt upp på en kulle. Lyxhotell och souvenirbutiker men också lokala affärer som saluför regionala produkter.

Kaffe – vårt livselixir
Fräsch sallad är en perfekt lunch

Börjar bli dags att köra ” hem” och i kväll ska vi äta middag på hotellet – romantiskt så de förslår med bord vid poolkanten- cikadornas sång – Rousillons skimrande ljus i fjärran.

4 reaktioner till “I hjärtat av Provence

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s