Vintersport i franska Alper – kan det bli bättre?

Häromdagen var jag inbjuden till Explore France / Atout France pressmöte i Köpenhamn med temat Outdoor France 2022! Frankrike lockar alltid och utbudet av vintersport tycks oändligt!

Man längtar

Outdoor France 2022 i Köpenhamn hölls på en spännande plats – Copenhill i Köpenhamn- en skidbacke på gräs uppbyggd på Köpenhamns värmeverk – modern teknik och energisnålt.

Copenhill på Amager Bakke

Det passar bra för temat hållbart- energisnålt- klimatvänligt – genuint- lokalt och regionalt genomsyrar alla destinationer som presenteras på Explore France pressmöte.

Stämningen är som alltid trevlig och avslappnad. Frankrikes Ambassadör i Danmark – M Christophe Parisot inleder tillsammans med Benoit Chollet, direktör för Atout France som hälsar oss alla välkomna!

Välkomsttal!
Vart åker vi?

Utförsåkning- längdskidor- snöskor -släde- familjevänligt – lyx – enklare ställen – snösäkert – klimatsmart – hållbart – regionalt och lokalt kök – utsökta viner – ja det är bara att välja.

Perfekt för kommande skiddagar!

Mössa -halsduk och en del annat – presenter som klart måste användas!

Regionala specialiteter och goda viner

Viner – ostar – korvar – bakverk och regionala viner förstärker upplevelsen av vinter- snö och sol!

Toulouse – the Pink City

Toulouse är en stad jag ännu inte besökt men som lockar! Inte för vintersport, men för konst – kultur – skönhet- livfullhet- maten – vinet och ljuset – mjuka rosa nyanser- universitetsstad – ja det är massor som gör att jag vill resa dit!

Amélie Perrin ( Aéroport Toulouse Blagnac) berättar så trevligt om Toulouse!

Dags att ge sig hemåt efter ett supertrevligt pressmöte- dags att spara för snö och Alperna vill jag njuta av till vintern och Toulouse är ett måste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s