Bologna- stad i mitt hjärta

Piazza Maggiore

Efter alla fantastiska upplevelser i Bologna- främst med olika jobbuppdrag- alla möten- alla underbara människor jag lärt känna – passion och livsnjutning – la Bella Vita så måste jag bara tillbaka mycket snart. Trettio gånger de senaste tjugo åren och nu har jag inte varit där sedan pandemin. Jag håller tummarna att Italien snart ska öppna upp helt och hållet för jag längtar! ( jag vet att man kan resa dit med intyg och krav på munskydd inomhus på vissa ställen men jag vill återse Bologna utan munskydd).

La Rossa – den röda staden ( byggnader men också ofta politiskt) alla magiska hus – den avslappnade atmosfären och de fyrtio kilometerna arkader.

Nettuno och jag

De välkända tornen – bokhandeln Feltrinelli – och favoritkaféet på Via Zamboni.

Ett av många torn i Bologna- där två – Torre Asinelli och Torre Garisenda är de som sticker upp och syns mest!

Jag längtar efter La Dotta – strosa i universitetskvarten men också efter alla stimulerande ledare jag lärt känna främst inom hälso- och sjukvård men också i regionen Emilia Romagna– spännande samtal om kulturella likheter/olikheter i ledarskapet och mycket annat.

Universitetets olika fakulteter är magiskt vackra – en fröjd att samlas där!
En bild säger mer än tusen ord

La Grassa- jag längtar efter den ljuvliga maten – Saluhallen- matgatorna strax intill Piazza Maggiore!

Gelateria Gianni

Jag längtar efter världens bästa glass – den njuter man av på Gelateria Gianni.

Piazza Maggiore

Jag längtar efter att sitta med en espresso eller ett glas vin på Piazza Maggiore – bara kolla på folk- byta ett par ord med någon!

En av många trevliga barer

Jag längtar efter att dricka en Aperol Spritz tillsammans med aperitivo på någon av mina favoritbarer.

Kanalen nära Dal Biassanot
På Olivlundsgården utanför ” mitt” rum

Jag längtar efter trevliga Hotel Metropolitan – Claudio och Anna och all deras personal!

Sluta längta och tråna – jag går till datorn och bokar en höstresa till Bologna- sommarresan är redan inbokad och Bologna gör sig bättre i september än under högsommaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s