Vår i Köpenhamn & möte med Gauguin och hans vänner

Strålande vårsol möter oss i Köpenhamn. Vi tar en heldag och har bokat frukost på Bistro Royal – en mysig fransk bistro i hjärtat av Köpenhamn. Läget kan inte vara bättre- ” vägg i vägg” med välkända Hotel Angleterre och utsikt över Kongens Nytorv.

Ute eller inne?
Inomhus med läcker avokado toast

Mätta och glada slinker vi in på tjusiga Magasin du Nord– befriande folktomt eftersom de flesta butikerna i city precis slagit upp sina portar.

Älskar att botanisera på Mad & Vin – Magasins fina matavdelning -pastej- sky – fin créme fraiche – ostar och annat packas ner i kylväskan som vi har med.

Det fina tvättmedlet från Maison Belle – valnötter och lite annat

En lov genom avdelningen för kosmetika är alltid kul och den rara tjejen på Mac ger mig så mycket beröm och en massa fina gratisprover så klart att jag handlar några produkter!!

Kunde bara inte motstå dessa!

Ut i solen och gläds åt att våren är i antågande – behövs särskilt väl i dessa mörka krigstider och Ukrainas flagga vajar på många platser.

Danskarna är duktiga på design- arkitektur med mera och det märks även på blomsterhaven utanför butikerna.

Bilden talar för sig själv
Klara i Byen

Vi går mot bilen på parkeringen men en sak till innan vi kör norrut längs den undersköna Kustvejen – BRÖD! Jag har sökt efter Köpenhamns fem bästa bagerier – ja enligt vissa sajter och ett av dessa är Hart Bageri. Kvarten extra det tar att köra till Gl Kongevej är väl värd sin tid. Bageriet erbjuder magiska bröd och andra bakverk liksom smör från Normandie som jag köper direkt!

Varje bröd är lockande

Så till Ordrupgaard – konstmuseet som nog är vår favorit i Köpenhamnsområdet. Arkitektturen med det gamla ursprungliga huset – sedan den ” råa” tillbyggnaden- mästerverket ritat av Zaha Hadid och nu det allra senaste nytillskottet som norska arkitektbyrån Snøhetta ritat – och den fulländade upplevelsen tar andan ur en.

Gauguin och hans vänner – en utställning som inspirerar och berör
Fantastisk fin utställning
Ja se – Gauguin och hans vänner
Sen lunch på det trevliga kaféet

En tur bland trädgårdens konstverk
Bron på väg att tändas upp och den lyser snart i Ukrainas färger

På väg hem efter en mycket bra dag som gett inspiration och möten för fortsatt skrivarjobb och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s