Gatto Stretto- en italiensk pärla mitt i Lund

Gatto Stretto (den smala katten) är min absoluta favoritkrog i Lund och så fort jag är i Lund ( varje vecka) – privat eller med jobb så blir det lunch här.

Ja det känns som att gå in i den bästa italienska trattoria i Rom- Bologna eller någon annanstans i Italien- så kommer också Emanuele från Rom. Det är han som äger denna pärla tillsammans med sin Anna – Gatto Strettos superduktiga kock!

Emanuele – alltid lika glad och positiv

Maten – mer italienskt kan det inte bli – pasta i olika former – grönsaker- prosciutto- lite kött – enkel ren mat som man mår bra av och som smakar underbart!

Dagens lunch
Grillade kronärtskockor- utsökta

Stämningen för definitivt ens tankar till Italien- ofta hör man italienska talas bland gästerna – sällskap som dröjer sig kvar länge -pratar -skrattar och har det så bra. Alla tas om hand av Anna och Emanuele, den trevliga personalen och på lunchen finns ofta Klas – Annas pappa på plats – ibland också Annas mamma – så verkligen italiensk familjekänsla!

Läckra dekorationer
Utsökta italienska viner – fullsatt lokal med en kvällsstämning som om man vore i Italien

Desserterna är som en dröm och kaffet – italienskt det också – magnifikt!

Bilden får tala!

Gatto Stretto har varit en återkommande favorit under mer än tio år – man tröttnar aldrig! Lite kuriosa – under restaurangen finns Drottens gamla kyrkoruin som är spännande att besöka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s