Nyårsreflexion från Bjärehalvön

Så har ännu ett nytt år passerat ut i oändligheten. 2020 har totalt dominerats av Corona- i alla fall om man tittar på den mediala uppmärksamheten och nästan helt och hållet på negativa nyheter. Det har varit ett tufft år för många som kanske mist anhöriga- varit sjuka – förlorat jobbet – varit isolerade och ensamma- listan över elände kan göras hur lång som helst.

Blickar vi ut över världen har dessvärre fler blivit fattiga- pandemin har – i alla fall tillfälligt – stoppat den globala utveckling- som trots brister – faktiskt gjort att vi fått en mycket bättre värld med bl.a minskad fattigdom – fler har fått möjlighet att gå i skolan mm. Här har jag saknat Hans Roslings kloka analys av världens utveckling – den positiva-framtidstron – i stället för att enbart fokusera på det mörka och det dystra.

Självklart har det hänt även en massa positiva nyheter i världen som att polio utrotades i Afrika – USA fick sin första kvinna som vice president- aborter blev lagliga i Argentina- koldioxidutsläppen i världen minskade- några krig har tagit slut – (andra dessvärre inte)- vi lärde oss att hantera krisen – jobba på nya sätt – ta hand om varandra -reflektera över vad som egentligen är viktigt – göra nya prioriteringar – och framförallt har vi kanske lärt oss att inte ta vardagen och livet som självklart. Att stanna upp och reflektera- njuta och ta tillvara det vi har.

Det positiva får en blomma!

Njuta av naturens skönhet!

Decemberljus över Bjärehalvön

För att nu bryta ner 2020 till en extremt lokal nivå så hoppar vi till vackra Bjärehalvön- här har vi det mycket bra – underbar natur – hav och fin miljö. Ett år som detta har vi som bor här haft möjlighet att njuta lite extra av vår fina närmiljö som bäst förmedlas genom några bilder!

Havet – Bjärehalvön
Sällsamt ljus över Bjärehalvön häromdagen
Solnedgång
Vår vackra hamn
Välkänd vy från Torekov

Låt oss vara rädda om det vi har – glädja oss – se ljuset i tunneln och ta hand om varandra men också blicka ut i världen och omfamna livet. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR till alla i vår fina värld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s