Rousillon – en av många magiska byar i Provence

Bilden talar för sig själv!

Semestersäsongen är här snabbare än vi anar och även om Corona just nu ligger som en slöja över världen så hoppas vi att detta snart klingar av och då är det hög tid att planera kommande resor.

Själv har jag svårt att tänka mig en vår eller sommar utan Provence och en av många pärlor är Rousillon. Mitt i sommaren är där många turister men maj – juni – ja till och med början av juli är hela trakten helt underbar.

Läget och färgen på denna magnifika klippa är nästan förtrollande. Vi bodde några dagar på Le Chant du Caeur – ett litet ”mas” med en hänförande utsikt över det provencalska landskapet.

Livsnjutning – att äta frukost med denna vy framför ögonen

Rousillon – med sina drygt 1 300 bofasta är betagande på alla sätt – läget mitt i Luberon – det gamla centrat med hus i en färgskala av gul- och rödockra toner – mysiga små butiker – trevliga restauranger och kaféer.

I hjärtat av Rousillon

Att strosa i de gamla gränderna -slå sig ner på ett kafé – njuta av en noisette eller ett glas iskallt rosévin – livsnjutning helt enkelt och byn är vacker som en saga!

Ett av många fina torg

Omgivningarna erbjuder hur mycket som helst och den som gillar vin hittar den ena vingården efter den andra – vi har funnit våra favoriter och enklast är att köra runt – titta in på en vingård- prova och se vad man gillar bäst! Utbudet är oändligt!

Vinprovning
Rosor vid vinfälten fyller en praktisk funktion eftersom de larmar om svampangrepp

Lavendelfält – rosor – vinodlingar- ett kuperat landskap – små byar som klättrar upp för klippor – livskvalitet!

Tröttnar aldrig på dessa lavendelfält!

Ja det blir Provence till sommaren- dags att söka trevliga övernattningsställen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s