Paris i mitt hjärta

Lite då och då behöver man åka till Paris – planera för en resa dit – eller i alla fall njuta av minnen från senaste resan.

De första gångerna jag var i Paris hade jag en lång lista – måste göra och se– numera återvänder jag gärna till mina favoritkvarter Marais.

Place des Voges – av många ansett som ett av Paris vackraste torg och jag älskar denna plats. Vackra byggnader- Victor Hugo museet – mysiga butiker i närheten – en återkommande favorit.

Le Pavillon de La Reine är ett boutique hotell med en nästan hemlig portingång. Väl inne möts man av ett förtjusande och mycket personligt hotell – en oas mitt i Paris – dyrt ja – men har man möjlighet så är det en upplevelse.

Fortsätter till Rue de Turenne som har flera mysiga butiker och små restauranger. Stannar till och dricker en kopp kaffe på Café Royal Turenne- där jag varit så många gånger.

Rue de Turenne är en mycket trevlig gata med flera bra butiker som Jacques Genin – en magisk chokladbutik – där pralinerna är som vackra konstverk – den är svårt att motstå.

Nära tunnelbanan vid St Paul finns en uppsjö av trevliga kaféer – affärer och mycket annat. Själv går jag alltid en sväng på Monoprix – de har bl a bra schampo och strumpor.

En annan trevlig gata i Marais är Rue des Francs med läckra butiker med mera.

Styr i dag stegen till Boulevard Beaumarchais där jag har en annan favorit Merci!

Redan vid ingången får man en känsla för denna speciella och läckra butik eller kanske snarare institution!

Här finns det mesta från snygga kläder – smycken – skrivmaterial – möbler och all inredning till kafé och lunchrestaurang. Botaniserar och njuter av allt vackert och denna sängen lockade mig!

Klart att det blir en del shopping i Paris – modets huvudstad!

Avslutar  dagens inköpstur på Rue Rosiers med en falafel hos Chez Hanna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s