Venedig bortom massturismen

Romantik i varje gränd – ja så känns det när vi efter en härlig frukost på hotellets förtjusande innergård – ger oss ut för att hitta ett Venedig utan en massa turister. Overkligt så att man nästan får nypa sig i armen för att förstå att det inte är en saga.

Vi går mot stadsdelen Dorsoduro och av en slump hamnar vi på Campo San Angelo och jag blir lycklig. Just här bor Julia- huvudpersonen i boken Julias Ängel – en av mina favoritböcker.

Går in i kyrkan San Angelo Raffaele och när vi kommer ut i solljuset träffar en äldre man som visar oss vägen till en av Venedigs äldsta kyrkor – San Nicoló dei Mendicoli. Han är väldigt trevlig och vi dricker en espresso tillsammans på ett litet kafé samtidigt som vi får en spännande lektion om denna del av Venedig. Här bodde en gång de allra fattigaste – numera lever helt andra samhällsgrupper här.

Vi säger arrivederci till vår nyfunne vän och går till den gamla kyrkan. På torget utanför kyrkan träffar vi det trevliga paret Massimo och Elena som precis låtit döpa sin son. Tack vare dem får vi komma in och se den vackra kyrkan!

Nöjda och glada efter dessa upplivande möten och ett Venedig bortom massturismen går vi vidare längs okända kanaler.

Det börjar bli dags för lunch och vi ska leta upp Vino Veri som vi sett i ett BBC program. Vilken pärla denna tapasbar visar sig vara. Venetianska specialiteter och utsökta viner. Vi har svårt att slita oss.

Efter ett par timmar vid kanalen är vi dock redo att fortsätta utforska denna underbara stad. Fortsättning följer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s