Lindegrens – butik på landet- en riktig liten pärla

Själv handlar jag helst mat lokalt hemma på Bjärehalvön och vi har många fina små butiker som erbjuder kött, fisk, grönsaker, bröd och mycket annat. Jag gynnar också gärna de lokala affärer- kaféer och restauranger som håller öppet året om och på så sätt ger service till oss som bor här!

Kör den vackra smala vägen mot Sinarp. Djuren betar i stora hagar och man får en nästan pastoral känsla. På ena sidan vägen ligger Lindegrens Kött & Charkuterier, en rörelse som drivs av David och Lina.

Förutom ekologiskt kött från egen uppfödning erbjuds läckra charkuterier, hemlagad salami av olika slag, korvar, bresaola och pastejer.

I butiken hittar du också mycket annat eller vad sägs om hemlagad chutney, ketchup, salsa och andra läckerheter.

Själv gillar jag att botanisera bland allt man kan önska i julklapp ( ja årets julklapp mobillådan är inget för mig) -som mjuka fina fårskinn- köksgeråd – vackra skålar mm.

Böcker så klart – kokböcker av olika slag – bra att önska och bra att ge bort!

I dag handlar vi färsk lammfilé – pastej och lite annat -perfekt stomme till kvällens middag – paté med tillbehör – lammfilé med potatisgratäng och rödvinssås och minsann om vi inte också hittar förstklassig choklad som vi kan ha till kaffet efteråt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s