Viken – en av många pärlor på Kullahalvön

Skåne – ett landskap som bjuder på fantastisk natur – böljande fält- lövskog- omgivet av hav på tre sidor rymmer en mängd idylliska byar. En av dem är Viken på Kullhalvön- gammalt fiskeläge med strålande utsikt över Öresund och Danmark. Viken ligger mig varmt om hjärtat och jag känner byn utan och innan efter att ha varit bosatt där under flera år.

I helgen gjorde vi en liten dagstur till Kullahalvön med fika stopp i Viken.

Hamnen är för oss det självklara stället att parkera bilen. En tur bland fiskebodarna och trots gråa skyar så är det lika vackert där fiskenäten hänger och Själland vinkar till oss.

Vi tar en tur i gränderna bland de vackra gamla husen – nu är det längesedan fiskare befolkade bykärnan. Husen är dyra och varsamt renoverade – ett sant nöje att promenera där.

Den ena huset vackrare än det andra och kullerstensgatorna är så romantiska.

Passerar den vackra gamla kyrkan innan vi viker av ut på Byavägen- här ligger nämligen kaféet där vi ska ta en kopp kaffe innan vi kör hemåt.

Interiör från Konditori Öresund där tiden på något stannat kvar i 60- eller kanske till och i med 50-talet. Goda bakverk och gott kaffe serveras i retro miljö och sommartid kan man sitta ute i en förtjusande trädgård- vägg i vägg med den fina blomsteraffären. En utflykt till Viken kan varmt rekommenderas!

På vägen in till kaféet möter man denna blomsterprakt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s